Háziállatok

Kutyával, macskával vagy görénnyel könnyű az utazás, ha beszereztük az új uniós állatútlevelet, mely bármelyik állatorvosnál elérhető. Azonosítási célokra minden kutyának, macskának és görénynek rendelkeznie kell útlevéllel, valamint vagy egy elektronikus mikrocsippel, vagy egy 2011 júliusa előtt elhelyezett jól olvasható tetoválással. Minden háziállatot be kell oltani veszettség ellen, és az erre vonatkozó adatokat be kell vezetni az állatútlevélbe. Az oltást a mikrocsip beültetése vagy a tetoválás után kell elvégezni.

Specifikus, állatorvosi felügyelet mellett végzett szalagféreg elleni kezelést kell kapnia minden Finnországba, Írországba, Máltára és az Egyesült Királyságba utazó kutyának. Minden olyan kezelés adatait, amelyben az állatot részesítették, fel kell jegyezni az állatútlevélbe. A kutya a kezelés utáni 1–5 napon belül utazhat.

Az állatútlevél csak kutyáknak, macskáknak és görényeknek állítható ki. Ha nyulat, madarat vagy rágcsálót akar elvinni magával az útra, egyeztessen az állatorvossal.


© Európai Unió
Utazás Európában 2014-2015

Privacy Policy