Európai Unió

A 28 tagú Európai Unió határai az északon fekvő Lappföldtől a Földközi-tengerig, valamint Írország nyugati partvidékétől Ciprus partjaiig terjednek. Sziklás partok és homokos strandok, dús legelők és szikes puszták, tavak, erdők, sarkvidéki tundrák váltják egymást e sokarcú tájon.

Európa különféle hagyományú és kultúrájú, sokféle nyelvet beszélő népei a világ népességének 7%-át teszik ki. Gazdag történelmi örökségüket őskori barlangrajzok, görög és római antikvitások, a mór építészet emlékei, középkori erődítmények, reneszánsz paloták és barokk templomok hordozzák. A múlt kincsei mellett az utazók számára azonban a modern Európa lüktető városai, színes kulturális eseményei, változatos konyhája, valamint a télen és nyáron egyaránt bőséges sportolási lehetőségek is jelentős vonzerőt jelentenek.

Az európaiak szeretnek utazni, az útlevél- és poggyászellenőrzéssel kapcsolatos formalitások többségének eltörlése pedig nagyban megkönnyítette az utazást. Tizennyolc tagállam ma már a közös valutát, az eurót használja, ami könnyebbé teszi az árak összehasonlítását, s egyben megszünteti a pénzváltással járó költségeket és vesződséget is. Az egységes piac előnyeit immár közel 500 millió ember élvezheti. Az áruk és szolgáltatások szabad áramlása szélesebb választékot és alacsonyabb árakat eredményezett. Az európaiak nagy része úgy gondolja, hogy az Unión belül legalább olyan gondtalanul utazhat, mint saját hazájában.


© Európai Unió
Utazás Európában 2014-2015

Privacy Policy